Snart är rabarber säsongen igång!
Detta behöver du och så gör du:
2 Portioner
ca 125 g Jordgubbar
ca 125 g Rabarber
25- 50 cl Vattem
5 tsk Socker
5 tsk Potatismjöl
Skala och skölj jordgubbar och rabarbern samt hacka den i mindre bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarberbitarna. Låt koka nån minut och tillsätt sedan jordgubbarna och sockret och låt detta koka upp. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll i kastrullen. låt krämen koka upp ytterligare en gång. Låt krämen svalna
Detta behöver du och så gör du:
2 Portioner
ca 125 g Jordgubbar
ca 125 g Rabarber
25- 50 cl Vattem
5 tsk Socker
5 tsk Potatismjöl

Skala och skölj jordgubbar och rabarbern samt hacka den i mindre bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarberbitarna. Låt koka nån minut och tillsätt sedan jordgubbarna och sockret och låt detta koka upp. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll i kastrullen. låt krämen koka upp ytterligare en gång. Låt krämen svalna
