Att baka med barn - Marshmallow-klubbor

Att baka med barn är verkligen roligt men även en utmaning. Vår 4 åring älskar att baka.
Det är roligt att få dela ett intresse med någon i familjen. Jag får sällan sällskap av maken i köket då han inte är så intresserad av själva bakandet utan mer av smakandet. Därför känns det extra roligt att Sonen gör mig sällskap ibland.

Tålamodet brukar dock inte räcka så länge varken för mig eller sonen, så ska vi baka tillsammans så ska det vara ganska enkla saker. Inför Sonens födelsedagskalas bakade vi dessa och vi hade väldigt roligt tillsammans plus att klubborna vart väldigt söta och smarriga, så vi kan varmt rekommendera dessa i kalastider.

Vad brukar ni baka tillsammans med era barn?
Lämna gärna lite tips och inspiration i kommentareran

Marshmallow-Klubbor

Det du behöver för att göra dessa är:
Marshmallow
Grillpinnar
Choklad av valfri smak och kakaosinnehåll
Färgglatt strössel

Smält chokladen i ett vattenbad. Stick fast Marshmallows på grillpinnar och doppa sedan dessa i den smälta chokladen. Dekorera med strössel. Låt klubborna torka ståendes. Vi stack ner pinnarna i glas som var fyllda i socker.

 




 

Varför startar man en blogg?

Alla har nog sina egna anledningar till varför man startar en blogg. För mig är det främst för att samla mina recept på ett och samma ställe. Så att jag sen själv kan kolla tillbaka och få inspiration. För det kommer alltid perioder när matinspirationen dalar. Man står vid kylskåpet och har ingen aning om vad man ska laga till middag. Då behöver man en lite pusch och påminnas av härliga recept som man kanske glömt bort.

Jag har tidigare försökt att skriva ner och samla mina recept i en gamla hederlig skrivbok men sällan blir det av att jag tar fram denna bok och skriver i den. Därför testar jag nu denna lite mer moderna variant, en alldeles egen digital receptbok.

Sen får det bli en bonus om jag även kan inspirera andra med lite recept och tips på Mat och Bak!

Att skriva och formulera mig i text är väl nått som inte hör till min starka sida och känns som en utmaning, men bilder däremot är nått av mitt andra intresse utöver matlagning och bakning. Så jag hoppas även att få utlopp för detta intresse i och med denna digitala receptbok. 


 
 

 

Min Guacamole

Avokado är en stor favorit hos oss. Men nått som jag får ha för mig själv är min Guacamole då resterande familj inte är så förtjusta i chili eller stark mat. Därför passar jag ofta på att äta guacamole till lunch de dagar jag är hemma ensam. Kanske inte en sådan traditionell lunch men ack så god lunch!

Så här gör jag min Guacamole:
Mogna Avokados
Röd lök
Tomat
Chili (Idag hade jag ingen färsk chili hemma så tog chili flakes och Cayennepeppar)
Örtsalt
Citron

Hacka och mixar ihop alla ingredienserna.
Servera med tacochips