Porterstek

Detta behöver du och så gör du:
Ca 1 kg Fransyska
2 Morötter
2 gula lökar
2 Äpplen
1 porteröl 
2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk kalvfond
Maizena 
1 förpackning Grädde
Salt, peppar och timjan

 
Skala och hacka morötter, lök och äpplen och lägg i lergryta som stått i vatten i 30 min innan.
Gnugga in kryddorna i köttet och lägg ner i grytan. Häll över fond, saft och ölen. (OBS! Öl innehåller vete och vissa sorter även gluten!)
 
Ställ in grytan i en kall ugn. Starta ugnen på 175 grader och låt grytan stå i ca 2 timmar. Ta ut och vänd köttet nu och då, eller ös vätskan över köttet. När köttet är klart kan du låte det vila en stund medan såsen tar form,
Sila bort alla grönsaker men behåll vätskan. Koka upp vätska med grädden samt red av med Maizena efter tycke och smak. Skiva köttet tunt och servera tillsammans med potatis och kokta grönsaker

 


 
 
 

Kommentera inlägget här :