Somrig potatissallad

Färsk potatis
Rädisor
Sockerärtor
Rödlök
Dill
Gräslök
Örtsalt
Olja


Tvätta och koka potatisen. Dela potatisen i mindre bitar om dem är stora. Spola sedan potatisen i kallt vatten när den kokat klart, så att den svalnar. Hacka grönsakerna i mindre bitar och blanda sedan dessa med potatis och övriga ingredienser

 

Den bästa tacogratängen

Färsröran:
ca 500 gram färs (Köttfärs eller vegetarisk)
1 Påse Tacokrydda
1/2 Gullök
1- 2 Vitlöksklyftor
1 -2 msk Tomatpure
1 dl Vatten

300 gram philadelphia ost
2 dl creme fraiche

Purjolök/vårlök
2 dl riven ost

 
Hacka och fräs löken, fräs sedan färsen. När färsen är klar tillsätt tomatpuren som får fräsa även den i någon minut (För att få bort den bittra smaken som annars kan uppstå) tillsätt sedan tacokryddan och vatten och låt färsen puttra i 10 min.

Undertiden som färsen blir kvar blandar du philadelphia osten med creme fraichen och brer ut i botten på en ugnsfast form. lägg sedan färsen över röran och toppa med rivenost och vårlök/purjolök

Gratinera i ugnen i ca 15-20 min på 200 grader

Serveras med tacochips



 
 
 

Ingefära- och Citronte

Tyvärr har jag plågats av lite halsont på sista tiden och jag har då testat att göra te på ingefära och citron som gjorde susen. Jag använde mig av ca 7 dl vatten, en ekologisk citron och några centimetrar ingefära. Jag hackade upp både citronen och ingefäran i mindra mitar och lät det koka upp i vattnen och sedan stå och dra i ca 10 min. Detta räckte till två stora koppar te. Föra att lindra halsont som bäst så rekommenderar jag även lite honung i teet.