Min chiapudding gör jag på hasselnötsmjölk men det går att använda sig av massa andra mjölksorter; kokos, mandel, havre mm.
2-3 msk Chiafrön
2 dl hasselnötsmjölk
Toppingen; frukt, bär, nötter, kokos mm.
Blanda Chiafrön med mjölken och rör om noga. Låt puddingen stå och svälla. Allra bäst blir det om den får stå över natten men 10 min funkar det med
Vitlöksdoftande Tomatsoppa med Oumph
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 förpackning Oumph
1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
1 1/2 grönsaksbuljong
1 Gnutta socker
Persilja
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Finhacka och fräs lök, vitlök och chili i lite olja. Häll i oumphen i grytan och fräs ytterligare. Häll i tomaterna, vattnet och buljongen och låt allt koka i 10 min. Krydda efter tycke och smak