Gullök
Morötter
Vatten
Buljong
Soja
Salt
VitPeppar
Cayennepeppar
Smör
Maizena

Börja med att bryna köttet så att de får färg och krydda. Tänk på att inte fräsa för stora mängder kött på en gång utan dela upp det i flera omgångar och lägg över grytbitarna i en stor kastrull/gryta allt eftersom bitarna blir klara.
Skala och hacka lök och morötterna i bitar. Låt löken fräsa med köttet. Även delar av morötterna kan få fräsa med men spara de flesta morotsslantar och lägg i dessa när det är ca 20-30 min av koktiden kvar.
När köttet och löken är brynt och ligger i kastrullen så täcker du detta med vatten och Buljong och låter koka under lock i ca 2 timmar. När köttet är klart ska det vara mört och falla i sär. Om det inte gör det så är det bara att fortsätta koka ett tag till. Krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar, soja samt red av såsen för att få lite tjockare konsistens om det önskas.
Självklart kan man gå lös på andra kryddor också och en skvätt grädde i blir bra de med.