Kalops på mitt vis

Grytbitar av nöt
Gullök 
Morötter 
Vatten 
Buljong
Soja 
Salt 
VitPeppar 
Cayennepeppar 
Smör 
Maizena 


Börja med att bryna köttet så att de får färg och krydda. Tänk på att inte fräsa för stora mängder kött på en gång utan dela upp det i flera omgångar och lägg över grytbitarna i en stor kastrull/gryta allt eftersom bitarna blir klara.

Skala och hacka lök och morötterna i bitar. Låt löken fräsa med köttet. Även delar av morötterna kan få fräsa med men spara de flesta morotsslantar och lägg i dessa när det är ca 20-30 min av koktiden kvar. 

När köttet och löken är brynt och ligger i kastrullen så täcker du detta med vatten och Buljong och låter koka under lock i ca 2 timmar. När köttet är klart ska det vara mört och falla i sär. Om det inte gör det så är det bara att fortsätta koka ett tag till. Krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar, soja samt red av såsen för att få lite tjockare konsistens om det önskas. 

Självklart kan man gå lös på andra kryddor också och en skvätt grädde i blir bra de med. 
 


 
 

Kommentera inlägget här :