25 g Jäst
1 msk Fiberhusk
1 tsk salt
2 msk olja
2,5 dl ljummet vatten
Blanda igredienserna ovan. rör runt så att jästen löses upp ordentlig och låt detta stå och svälla i 10 min
Blanda sedan i:
1 dl kessella
1-2 dl finrivna morötter
valfri mängd linfrö
6 dl glutenfri finmix
Knåda ihop degen ordentligt. Degen blir nog absolut bäst i bakmaskin men då jag inte äger någon jobbade jag ihop degen för hand i ca 10 min. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 min. dela upp degene i 12-16 bullar som du rullar ihop och pensalr med vatten/olja eller ägg och strö över lite sesamfrö
Grädda i ugnen (i mitten) i 250 grader i 10 min
1 msk Fiberhusk
1 tsk salt
2 msk olja
2,5 dl ljummet vatten
Blanda igredienserna ovan. rör runt så att jästen löses upp ordentlig och låt detta stå och svälla i 10 min
Blanda sedan i:
1 dl kessella
1-2 dl finrivna morötter
valfri mängd linfrö
6 dl glutenfri finmix
Knåda ihop degen ordentligt. Degen blir nog absolut bäst i bakmaskin men då jag inte äger någon jobbade jag ihop degen för hand i ca 10 min. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 min. dela upp degene i 12-16 bullar som du rullar ihop och pensalr med vatten/olja eller ägg och strö över lite sesamfrö
Grädda i ugnen (i mitten) i 250 grader i 10 min
